Mongol spagetti

Hírek, érdekességek a nagyvilágból, illetve azon kívülről.

Friss topikok

Kocsmában piálni tilos, de Újbudán még ez sem elég

2009.05.21. 18:32 - Thirst

Címkék: budapest kutya alvás politikusok

Miközben Európa-szerte államról államra sorra tiltják be a nyilvános szórakozóhelyeken a dohányzást, hazánk politikusai a füstölés helyett inkább a szesz ellen lépnek fel. Budapest több kerületében hónapok óta tilos már az esti-éjszakai órákban a boltokban alkoholt vásárolni, és most a XI. kerület elérkezett a minden bizonnyal messzevezető folyamat következő lépcsőfokához. Újbudán ezentúl este 10 után a kocsmákban is tilos az alkoholfogyasztás.

A XI. kerület lakosainak nyugalma érdekében azonban nem elég ennyi. A városrész legnagyobb érdekvédelmi szervezete, a Tizenegyes szóvivője elmondta: "sokkal több zajt okoz a kerületen keresztülhaladó autóforgalom és tömegközlekedés, ezért indítványozzuk ezek betiltását is. Már a polgármester úr és a közgyűlés előtt van továbbá legújabb rendelettervezetünk, amely kötelezővé tenné a kerületben tartott ebek hangszálainak műtéti eltávolítását, hiszen a lakók többsége nem kutyatartó és sokan szenvednek a szomszédból, utcáról áthallatszó ugatás miatt is. Belátjuk, hogy az alkoholfogyasztást betiltó rendelet sokak szemében abszurdnak tűnik, de ha ez egyszer már átment, a kerület vezetősége a továbbiakban nem tud majd mire hivatkozni a gépjárműforgalmat és az ebtartást érintő, őszintén szólva sokkal ésszerűbb rendeletek ratifikálása ellen."

Tarlós István, a III. kerület híres polgármestere szintén üdvözölte a precedensértékű alkoholellenes döntést, remélve, hogy ezzel már végre szabaddá válik az út a Sziget Fesztivál egyszer és mindenkorra történő bezárásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolspagetti.blog.hu/api/trackback/id/tr401136009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása