Mongol spagetti

Hírek, érdekességek a nagyvilágból, illetve azon kívülről.

Friss topikok

Sátánizmusért tette tiltólistára Kylie Minogue-ot XVI. Benedek pápa

2009.03.26. 17:48 - Thirst

Címkék: celeb lista sátán

Újabb tiltólistával jelentkezett a Vatikán kultúráért felelős érseksége. A XVI. Benedek nevével fémjelzett gyűjtemény azon művészek neveit és azon műalkotások címeit tartalmazza, amelyek a katolikus egyház szerint bűnös, botrányos, illetve blaszfémikus (azaz "BBB") üzenetet közvetítenek.

A frissített feketelista továbbra is tartalmaz olyan korábban is "elítélt", ámde roppant népszerű személyiségeket, mint Madonna, Harry Potter, Marilyn Manson, Elton John, Ozzy Osbourne vagy a Tankcsapda együttes. A BBB művészek közé újonnan bekerültek közül a legkiemelkedőbb név Kylie Minogue-é. Még meglepőbb, hogy a rákbetegségből felgyógyult énekesnő megbélyegzését egy csaknem húsz éves számmal indokolja a Vatikán. A következő slággerről van szó:

A pápa felháborodása érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a fenti, 1990-ben világsikert aratott, jól ismert refrénű dal címe "Better the Devil, You Know", ami magyarul azt jelenti, "Tudod, jobb az Ördög". A Vatikán könnyűzenei osztálya kiemelte, hogy a sátánimádatra felszólító dal ráadásul a fiatalság eltévelyedését szolgáló könnyed, erotikus stílusban íródott, így igazi üzenete első hallásra sokak számára nem nyilvánvaló. Az így rajongóvá tett kiskorúak befolyásolhatósága miatt ítélte XVI. Benedek különösen károsnak a máig népszerű, de immár BBB-kategóriájú Kylie Minogue munkásságát. A teljes lista letölthető a Vatikán honlapjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolspagetti.blog.hu/api/trackback/id/tr621027432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judelaw 2009.03.27. 12:43:45

"Better the devil you know" is the shortened form of the full idiom, 'better the devil you know than the devil you don't', and means that it is often better to deal with someone or something you are familiar with and know, even if they are not ideal, than take a risk with an unknown person or thing.

Fauves 2009.05.05. 13:15:30

A pápa hülye, de ezt már korábban tudtuk. Enyhe elmebetegség nélkül nehéz pápának lenni.


süti beállítások módosítása