Mongol spagetti

Hírek, érdekességek a nagyvilágból, illetve azon kívülről.

Friss topikok

A mai tinédzsereknek kisebb a pénisze

2008.08.20. 17:06 - Thirst

Címkék: pénisz tini

Aggasztó tendenciára figyelmeztet a Központi Statisztikai Hivatal.

Az augusztus 15-én publikált legfrisebb adatok szerint a 15-19 éves korosztályban a fiúk átlagos péniszmérete hosszanti irányban és nyugalmi állapotban mindössze 6,3 cm (az átmérőt és az erekció méretét a felmérés nem vizsgálja). 1988-ban, azaz húsz évvel ezelőtt ez az adat még 6,6 cm volt, az ötvenes években végzett kutatások pedig 7,5 cm-es átlagos péniszhosszról számolnak be. Ez több mint egy centiméter különbséget jelent a két generáció között.

Vajon egyre inkább rövidül a mai fiatalok pénisze? Dr. Kósa Tibor, a Magyar Tudományos Akadémia történésze a KSH adatainak nyilvánosságra kerülésére reagálva elmondta: "A kommunizmus időszakában, különösen az ötvenes években nem volt ritka a statisztikai adatok meghamisítása, hiszen az államnak az volt érdekében, hogy a mutatók minél kedvezőbb helyzetet tükrözzenek. Bár nincs bizonyítékunk arra, hogy ez a 7,5 cm-es adat hazugság lenne, az értéket mindenképpen fenntartással kell kezelni."

Nem ilyen derűlátó azonban Vöröstói Edit, dietetikus. Ő úgy látja, a kedvezőtlenebb táplálkozás összefüggésben lehet a péniszek zsugorodásával. "A mai étrend rostban jóval szegényebb, mint az ötven évvel ezelőtti, telítetlen zsírsavakban azonban gazdagabb. Közismert, hogy ez utóbbiak a fejlődésre negatív hatással lehetnek, így nem kizárt, hogy ez áll a péniszzsugorodás hátterében."

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolspagetti.blog.hu/api/trackback/id/tr66623685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása